02. oktober 2020

Bedre resultat – nabo fabrik opkøbt

Af: Jan Kristensen

Nogle er hårdt ramt – andre vokser midt i Corona-epidemien. Treco i Aalestrup hører til den sidste kategori med vækst i regnskabet for 2019/20 samt et opkøb af nabovirksomheden for at sikre mulighed for at udvide.

– Vi har investeret i nye maskiner til opstilling i den købte bygning, og de nye maskiner suppleres med en del maskiner fra vores hovedfabrik på Elmegaardsvej, siger administrerende direktør Lars Vadsholt Jørgensen, Treco, til Metal Supply.

Bygningen husede tidligere Fjelsø Stål, der er flyttet til et andet sted i Aalestrup. De nye produktionsfaciliteter tilføjer 2400 kvadratmeter – hvoraf 400 er administration – til underleverandørproduktionen. Og der er penge i kassen til indkøb. Resultatet før skat er vokset fra 1,7 mio. kr. til 24,2 mio. kr. hos underleverandørerne i Nordjylland, der laver en række produktioner i partnerskab med store kunder. Og Treco har ikke kunnet mærke en aktivitetsnedgang endnu. Nu er direktøren spændt på at se, hvordan udviklingen bliver i de kommende måneder.

– Vores ordrehorisont er noget kortere nu, siger Lars Vadsholt Jørgensen og tilføjer, at en storkunde for eksempel og modsat normalt ikke har lagt ordrer for sit køb for 2021 endnu.

– Beslutninger bliver skubbet til sidste øjeblik. Det er vilkårene. Men vi er optimister, og vi tror, at vi fortsætter på samme niveau eller vokser lidt i år, for det er ambitionen, siger direktøren til Metal Supply.