29. november 2020

BREXIT: Husk registrering!

Af chefkonsulent

Lise Daldorph

lda@tekniq.dk

 

Der er fire uger til BREXIT er virkeligheden – uanset udfaldet af forhandlingerne. Det er stadig uvist om forhandlingerne falder på plads inden udgangen af året, idet briterne stadig synes at stå hårdt på deres. Men under alle omstændigheder kræver BREXIT, at virksomheder der fortsat vil handle med UK er registreret som importør og/eller eksportør.

Toldstyrelsen tilbyder vejledning om dette, hvis man er i tvivl om hvordan, eller om man overhovedet skal registreres. Når Toldstyrelsen så hårdt opfordrer til at man går i gang nu, er der fordi der kan være sagsbehandlingstid, idet der skønnes at skulle 30.000 virksomheder igennem registreringssystemet. Og dette tal er langt fra nået. På virk.dk kan du foretage din registrering Virk

Generelt er der mange forberedelse inden BREXIT som man kan gøre allerede nu. Både EU og Gov.UK har lavet en masse infosider om BREXIT, som er gode at kende. En af de ting som jo i hvert fald er vigtig at være på forkant med er toldsatser. Det er ikke helst uvæsentligt at være opdateret på dette, da ændrede toldsatser som bekendt kan fordyre produkterne. På denne hjemmeside, får du et overblik over de forskellige kategorier og satser Trade Tariff: look up commodity codes, duty and VAT rates – GOV.UK (trade-tariff.service.gov.uk)

 

Hvis du har spørgsmål til BREXIT hjælper vi dig gerne med at finde svaret.