11. januar 2021

Fra Corona-krise til nyansættelser

Det er med et smil på læben, at økonomiansvarlig i Chris Jensen Kalundborg K/S, Tina Jensen, kan fortælle, at virksomheden planlægger flere ansatte i 2021.

-Vores omsætning er stigende. Vi forventer travlhed i det nye år, forklarer hun.

Væksten er dog ikke kommet uden bump på vejen. Chris Jensen Kalundborg K/S har nemlig været hårdt ramt under Corona, og fremgangen kommer bestemt ikke på grund af, men nærmere på trods af pandemien.

-Vi har været meget berørt af Coronarestriktionerne i virksomheden, og vores omsætning har været faldende. Vi har dog ikke haft en eneste smittet. Vi tager vores forholdsregler og passer på hinanden.

Chris Jensen Kalundborg K/S forsøgte i begyndelsen af nedlukningen tilbage i marts at søge nogle af de hjælpepakker, regeringen tilbød erhvervslivet. Men virksomheden passede ikke ind og måtte klare sig uden.

-I første omgang fik vi ikke en bøjet femøre fra staten. Vores virksomhed kunne ikke være i den første statslige lønpakke, da den ikke passede til en produktionsvirksomhed som vores. Hvis vi pludselig modtog en ordre, som kræver feks. fem mands arbejde, blev vi nødt til at trække de fem mand ud af regnskabet med de 30 % lønkompensation og bede dem om at møde på arbejde. For en produktionsvirksomhed som vores har det ikke været muligt at sende medarbejderne hjem, da vi skal servicere vores kunder for at holde hjulene i gang i den danske økonomi.

Tina Jensen forklarer dog, at virksomheden efterfølgende fik mulighed for at benytte den midlertidige hjemsendelsespakke, som TEKNIQ Arbejdsgiverne lavede sammen med Dansk Metal og 3F. Det gjorde, at virksomheden alligevel kunne sende nogle af medarbejderne midlertidigt hjem, så produktionen kunne tilpasses efter denne ordning, og at disse medarbejdere kunne få kompenseret deres løn i foråret.

Den pressede økonomiske situation ændrede sig dog efter nogle måneder.

-Da vi ramte uge 22, fik vi travlt. Vores virksomhed er så heldig at bo i baghaven til Novo Nordisk i Kalundborg, som i øjeblikket ekspanderer ganske voldsomt. Vores virksomhed producerer rustfrit stål til medicinal- og fødevareindustrien, og grundet Covid-19 har Novo Nordisk ikke haft mulighed for at have store udenlandske virksomheder oppe, der kan det samme som os. Derfor har virksomhederne i området fået ekstra travlt, siger Tina Jensen, der forventer yderligere ansættelser i 2021.