19. februar 2020

”Danskerne er blevet for fine til at svejse og male”

 

Direktør Carl Erik Kristensen fra Hvide sande Shipyard er stærkt bekymret over, at færre EU-borgere søger imod Danmark. Han frygter at skulle sige nej til ordrer.

-Vi har nogle opgaver i Danmark, som danskerne er blevet for fine til. Det er opgaver som at male og svejse fra morgen til aften. Det er den type faggrupper, vi hyrer ind fra udlandet.

Det siger direktøren til dagbladet Børsen, der skriver om, hvordan europæerne vender ryggen til danske job. I Hvide Sande har direktøren løbende omkring 50 årsværk besat med faglærte fra andre EU-lande.

-Mister vi den udenlandske arbejdskraft, så er vi nød til at nedskalere forretningen og tage imellem 10 og 20 procent færre ordrer ind. Det vil få betydelig konsekvens for min forretning, siger Carl Erik Kristensen.

I 2019 kom der 1416 EU-borgere ind i Danmark for at arbejde. I 2018 var tallet 8462 personer.

-Der er stadig tale om en tilvækst af EU-borgere i Danmark. Men vi kan godt lytte os frem til, at der er virksomheder, der mangler en bestemt type arbejdskraft – og det vil vi gerne hjælpe med, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Her peger regeringen på, at der arbejdes på at indføre en supplerende positivliste for faglært arbejdskraft.