07. november 2019

Direktør med hånden på kogepladen

Af: Jan Kristensen

Foto: Alex Tran

Efter et år som adm. direktør er Jes Linnet blev medejer af Sax Lift i Vejen sammen med en kapitalfond.

Når Audien når igennem morgentrafikken fra Horsens til industrikvarteret i Vejen, så starter Jes Linnet som det første på en morgenrunde for lige at hilse på samtlige godt 20 medarbejdere i den virksomhed, som han nu både er direktør for og medejer af.

Efter en karriere i to store danske koncerner er den jyske eksportingeniør blevet leder af en langt mindre organisation, hvor det er vigtigt at være tæt på alle medarbejdere – og alle produkterne. I Sax Lift er produkterne lifte, som kan løfte fra 500 kg til mere end fem tons.

Det produkt anede Jes Linnet intet om, da han startede som adm. direktør for et år siden i den jyske virksomhed. Men allerede efter en måneds ansættelse solgte han sin første lift, da sælgeren på det tyske marked var på sommerferie – og direktøren var den eneste tysktalende på arbejde.

Mursten vekslet til aktier

Det var ønsket om at komme helt tæt på de strategiske beslutninger og samtidig bringe alle sine erfaringer i spil som direktør for en mindre organisation, der fik Jes Linnet til at skifte fra Amcor Flexibles Horsens til Sax Lift. Amcor Flexibles er en af Europas største emballagekoncerner med hovedsæde i Zürich.

Efter Jes Linnets første år på direktørposten valgte indehaveren Jan Knygle at tage VækstPartner Kapital med ind som hovedaktionær – og samtidig fik direktøren tilbudt en aktiepost. Opsparing og nogle mursten i huset i Horsens er blevet investeret i en 10 procents ejerandel. Nu har direktøren fået hånden på kogepladen.

Men Jes Linnet ligner en mand, der stortrives i det vækst-projekt, som Sax Lift er blevet med en finansiel investor som hovedaktionær. Efter sommerens undersøgelser, forhandlinger og due diligence forud for ejerskiftet, er der nu igen fuld fokus på forretningen Sax Lift. Erfaringerne fra det seneste job som salgsdirektør i Amcor Flexibles Danmark skal investeres i de eksportmarkeder, der helt dominerer omsætningen i Sax Lift.

Med på kundebesøg

Og det er ikke kun som sommerferieafløser på eksportmarkedet at direktøren er med i kundekontakten. Er der større projekter, så sidder Jes Linnet med ved forhandlingsbordet rundt omkring i Europa og sikrer beslutningskraft og en effektiv lukning af en handel.

Inden for fem til ti år skal virksomheden være salgsklar igen – med forventning om et betydeligt provenu.

Selv ser direktøren sin opgave i at sikre den fortsatte vækst og få struktureret virksomheden, så den står stærkt i den vækst, der sker. I denne proces er det vigtigt at tempoet bliver afpasset så organisationen også følger med. Samtidig er det vigtigt for Jes Linnet, at de godt 20 ansatte føler sig ledet af en direktør og et menneske tæt på deres hverdag – ikke et Excell-ark.

Rejse-leder

For investoren VækstPartner Kapital var det stort plus, at direktøren blev en aktiv del af ejerskiftet i Sax Lift. Det tror Jes Linnet også vil være et vilkår, når den finansielle investor på et tidspunkt igen ønsker at forlade ejerkredsen.

─ Jeg er på en rejse som leder. Jeg har fået en helt anden rolle – og en helt anden nærhed i mit daglige arbejde. Jeg skal udvikle virksomheden med mine koncern-erfaringer, men også sikre, at entreprenørskabet bliver bevaret her i Sax Lift i Vejen, siger Jes Linnet.

Direktøren er bosat i Horsens med sin kone og to drenge. Formen bliver bl.a holdt ved lige på mountainbike i skovene omkring byen, hvor drengene også gerne kører med på en tur på stierne. En række ophold i udlandet gør, at sprogkundskaberne, ud over engelsk og tysk, også dækker italiensk efter et halvt års ophold i støvlelandet. Men i dagligdagen er det jysk, der bliver talt på Sax Lift.

 

Blå Bog:

  • Jes Linnet
  • Adm.direktør og medejer af Sax Lift A/S, Vejen
  • Uddannet Eksportingeniør, HD(O) og MBA
  • 49 år
  • Bosat i Horsens
  • 2011-2018 salgsdirektør i Amcor Flexibles, Horsens
  • Sax Lift-website