26. marts 2021

Direktør køber medaktionærer ud

Af: Jan Kristensen

Foto: Jan Kristensen

Midt i sommeren 2020 og midt i pandemien lagde direktør Peter Frederiksen begge hænder på kogepladen og takkede ja til at overtage ejerskabet til J-Coating, som han har været direktør for i seks år med en mindre aktiepost.

Sælgere af de sidste 70 procent af aktierne var Asbjørn Berge og Mogens Nørlem, der som business angels har været med fra starten af J-Coating, der bygger på det tidligere firma Interlak. Virksomheden åbnede under det nye navn i 2014, og Peter Frederiksen kom til som direktør i 2015.

– 2020 har været et rigtigt godt år for virksomheden både inden for drift og kunder. Vi har fået en ny international certificering på vores lakering på aluminium, og den proces har været med til at gøre os mere effektive og målrettede i hele produktionen. Det har også gjort en forskel på vores resultat, siger Peter Frederiksen.

Dyr certificering

Den nye certificering hedder Qualicoat og er en international standard med høje krav til vedhæftning, kvalitet og udseende. Der skal gemmes plader i fem år fra hver eneste dags produktion for at dokumentere kvaliteten. Og to gange om året auditeres produktionen og alle processer gennemgås.

Certificeringen har kostet tid – og penge. Samlet nærmer investeringen sig en million kroner. Til gengæld kan der nu høstes frugter i produktionen. Krav og systematik har givet effektivitet.

Blandt kunderne hos J-Coating er naboen TRECO, der netop skal have alu-elementer malet i høj kvalitet, så boksene til internationale kunder kan modstå vind, vejr og slid.

– Men generelt må jeg sige, at ideerne har blomstret i dansk erhvervsliv under coronaen. Vi har malet nye typer hylder til hospitalerne og spritdispensere til hotellerne. På den måde er der kommet mange nye produkter i stål og alu, som vi ikke har malet før. Vi havde travlt i 2020 og det er fortsat i 2021. Det ligner også et godt år, siger Peter Frederiksen.

Meget tilfredsstillende

Virksomheden beskæftiger 20 mand, hvoraf en god håndfuld er vikarer fra bureauer. J-Coating omlagde regnskabsår til kalenderår i 2020. Regnskabet afspejler derfor en periode på otte måneder i 2020. Resultatet efter skat er på 1,2 millioner kroner for det korte regnskabsår. ”Meget tilfredsstillende” lyder karakteren i årsberetningen. Egenkapitalen er nu på 4,6 millioner kroner.

Billedtekst: Peter Frederiksen har købt to medaktionærer ud og laver et flot regnskab i sit første år.

Faktaboks:

J-Coating A/S, Ålestrup

Indehaver: Peter Frederiksen

Medarbejdere: 20

Web: www.j-coating.dk