19. juli 2020

Direktør kørte 800 km rundt og besøgte samtlige ansatte

Af: Jan Kristensen

Det er lige med at finde en grimasse, der kan passe, når din direktør pludselig står derude og ringer på hoveddøren med et smil og en mulepose i hånden, hvori der er et  puslespil og snold. Men direktør Mads. S. Rasmussen fik kun positive reaktioner, da han tog to lange arbejdsdage ud af kalenderen og kørte på hjemmebesøg hos samtlige medarbejdere midt under coronakrisen.

-Vi har haft godt halvdelen af vores 55 medarbejdere sendt hjem. De har fået løn og har bevaret deres ansættelse hos os. Men alligevel skal man ikke underkende, at en ansat kan føle sig fravalgt i situationen. Netop deres indsats ved filebænken eller skrivebordet har der ikke været brug for, og det kan sætte sig i mennesker. De er ikke fyrede, men dog fravalgt i situationen.

Det siger direktøren for ODIN Engineering i Slagelse, der måtte ud på små og smalle veje både på Vestsjælland, Fyn og sågar i Trekantområdet. Alle blev besøgt – også de arbejdende. De fik bare besøg om aftenen efter fyraften.

I første omgang overvejede ledergruppen at dele turen rundt til medarbejderne mellem sig. Men så besluttede direktøren selv at tage turen i firmabilen. Og det har været hele turen værd for den sjællandske direktør. Han har dog måttet takke nej til mange kopper kaffe af hensyn til smitterisikoen og af hensyn til tidsplanen. Det blev til to lange og givende arbejdsdage på landevejen, der første sluttede efter klokken 22.

Med i posen til medarbejderne havde direktøren et puslespil med 1.000 brikker med et portræt af hele medarbejdergruppen fra seneste medarbejderdag. Så var der fornøjelse og puslerier til mange timer, hvor man samtidig kunne se og tænke på alle sine kolleger.

-Nogle virksomheder har slet ikke haft kontakt med hjemsendte medarbejdere. Jeg er gået en helt anden vej, for det er stadig vores medarbejdere uanset hjemsendelse. Hver dag får den enkelte medarbejder en mail med en orientering om, hvad der sker på virksomheden. De hjemsendte ville ellers føle sig uden for, – og måske selv gå og digte på, hvad der sker på arbejdspladsen. Nu får de i stedet en mail fra mig, siger Mads S. Rasmussen.

Den daglige kontakt via mail har givet god respons fra medarbejderne. Nogle dage er der dog sket så lidt, at direktøren bare med et glimt i øjet har sendt et billede fra sin seneste jagt. Andre gange er det medarbejdernes input til, hvad de får tiden til at gå med. Uanset om de er hjemsendte eller på job. Når pakkerne med lønkompensation udløber efter sommerferien, håber ODIN Engineering at have hele holdet tilbage på arbejde.

-Her sidst i juni mangler vi at få omkring 20 tilbage stadig pga. manglende ordrer og besøg hos kunder, hvor vi ikke kan arbejde pga. Covid-19. I efterårets løb forventer vi at være helt tilbage. Ellers er alternativet jo arbejdsfordeling eller i sidste ende afskedigelser. Vi tror på, at vi vil kunne fastholde hele holdet. Afskedigelser vil være absolut sidste alternativ, siger Mads S. Rasmussen.