25. marts 2020

Dørene låst, kreditten hævet – og de første fyret

Foto: Arkiv foto

NH Watercut har som underleverandør måttet tage hurtige tiltag for at sikre virksomheden. Ordrebogen blev tømt på en dag i sidste uge.

– Hvis vi kan klare os igennem denne situation uden krisehjælp, så vil vi foretrække det. Vi har fået en række mindre ordrer i denne uge og derfor har vi noget lave nu. Samtidig har vi taget alle de forholdsregler, vi kunne. Nogle vil måske kalde det hysterisk, men det er nødvendigt. Vi tager ingen chancer, siger Hanne Nylev fra den sydfynske metalvirksomhed.
I fredags valgte virksomheden at afskedige tre medarbejdere. To andre er hjemme med besked om ikke at komme tilbage, før de er helt raske. De to medarbejdere har feber og hoster. Alle døre og porte på virksomheden er nu aflåst i dagtimerne. Der er kun telefonisk kontakt.
Ingen underleverandører eller andre kommer ind i huset. Senest blev servicefolk på trykluft sendt hjem igen. Fragtmænd er der også specielle regler på.
– Vi beder chauffører om at blive siddende i bilen. Så læsser vi selv, så vi undgår kontakt. Vi løber ingen risiko, siger Hanne Nylev.
Der er nu otte beskæftiget hos underleverandøren i Vester Skerninge. To lærlinge skulle have været på skole nu, men skolerne er som bekendt lukkede. Den ene skulle starte på sin svendeprøve 1. april – og være uddannet til sommer. Det bliver formentlig også udskudt. Rengøringen har været udliciteret. Den har firmaet nu hjemtaget for at undgå at få fremmede ind.
– Jeg lever med, at nogle kan synes, at vi er lidt hysteriske i denne situation. Jeg har et mål. Vi skal redde vores virksomhed og sikre, at vi også har arbejde i morgen. Der tager vi alle forholdsregler, siger Hanne Nylev.
Virksomheden har nu også ”været i banken” via et telefonmøde. Her bad NH Watercut om at få hævet kassekreditten allerede nu, selvom der ikke er et aktuelt behov. Det er også en forholdsregel, der kan tages i brug ved behov senere.
– Desværre ser det ikke ud som om, at vi kan benytte os af de modeller, som Folketinget har vedtaget. Vi vil forsøge at klare os selv!