02. januar 2020

VIDEO: Det fedeste er at lægge en god svejse-søm..

Af: Jan Kristensen

Axel Lundorff fra Værum Stålindustri tog til DM i SKILLS for anden gang i 2020 – og vandt. Yndlingsværktøjet er der ikke nogen tvivl om hos den 19-årige jyde: Det er svejseren.

-Der er ikke noget federe end at lægge en flot svejsesøm, siger han med et smil.

De flotte svejsesøm lægger den jyske kleinsmedlærling så godt hos lærermesterne i Værum Stålindustri, at han til januar for anden gang kunne tage til DM i SKILLS. Både i 2018 på Tradium i Randers og i 2019 hos TechCollege i Aalborg har Axel leveret det bedste håndværk, når regionsmesterskabet har skullet afgøres. Men det er ikke gamle smede-traditioner i familien,  der har trukket den unge jyde ind i faget. Det var et fritidsjob hos naboen.

-Jeg blev i folkeskolen anbefalet at tage gymnasiet, men det var ikke lige noget for mig. Vores nabo er en smedje, og der havde jeg haft det sjovt med at arbejde i fritiden. Jeg fik lov at lave rigtigt smedearbejde som at svejse og bukke. Derfor fandt jeg en læreplads her her i firmaet. Det er det rigtige for mig, siger Axel Lundorff.

Drømmen er senere enten at læse videre til maskinmester – eller blive selvstændig.

-Jeg tog en uge på min skole Tradium for at træne forskellige ting før SKILLS. Denne gang skulle det være. Nu havde jeg prøvet det før, så jeg gik efter at vinde. Det var sjovt at tage guldet, siger Axel Lundorff.

Se video med Alex