27. september 2021

Fire søstre på Fasterholt

Af: Jan Kristensen

Foto: Jan Kristensen

Den nye direktør hos vandingsmaskine-producenten Fasterholt er ikke spor ny. Rikke Kjær Pedersen er nemlig vokset op i nabohuset til fabrikken i den lille by Fasterholt ganske tæt på Brande. Hendes morfar, Agner Thisgaard, grundlagde fabrikken.

Den afgående direktør er samtidig Rikke Kjær Pedersens far, Peter Flø Pedersen, der med sin kone bor ved siden af fabrikken. Som barn besøgte Rikke sin far og bedsteforældre på fabrikken – og senere blev det til fritidsjob både i folkeskolen og gymnasiet på fabrikken og i administrationen.

Startede med eksport

I 2014 blev det til den første rigtige ansættelse. Med en kandidatgrad i ryggen rykkede Rikke ind og fik ansvar for marketing og bl.a. eksport til det tyske marked. Det kunne ses. Nyt website, Facebook-profil, Instagram og andre tiltag gjorde det tydeligt, at en ny generation var kommet ind i en nøglerolle i den familie-ejede virksomhed.

Stille og roligt er der hvert år kommet nye opgaver til. Og hos Rikke modnede tanken om at tage over på direktørposten i metalvirksomheden. Den alsidige hverdag og muligheden for at være med i alle vigtige beslutninger var tiltrækkende. Samtidig trives den nye direktør med personaleledelse og arbejdet med virksomhedens kultur.

Og 1. august byttede far og datter stol.

Rikke sidder nu i direktørstolen, imens Peter Flø Pedersen er vendt hjem fra sommerferie til en stilling som en slags ”virksomhedskonsulent,” der arbejder tre dage i ugen og er tilgængelig med sin viden for den nye direktør.

En virksomhed – fire søstre

I tanke og sind ligner de to hinanden. Rikke Kjær Pedersen forventer derfor ikke de store ændringer efter direktørskiftet. Får den nye direktør brug for flere øjne på en sag, så kan hun altid spørge en søster:

Storesøster arbejder i kantinen. Største lillesøster har arbejdet i produktionen, men arbejder lige nu med dokumentation og vejledninger. Mindste lillesøster er netop indtrådt i bestyrelsen. Og mor og far bor stadig som nabo til fabrikken.

Familietid

Så der er mange ”dobbeltroller” som kolleger og familiemedlem. Men det har der altid været på virksomheden, der deler navn med byen – Fasterholt. Og når der er familietræf, så undgår man at tale om firma og fabrik. Så er det familietid.

Fem år frem i tiden ser den nye direktør en virksomhed med øget eksport af de selvkørende vandingsmaskiner. Tyskland og Holland vokser kraftigt i disse år. Frankrig, Sverige og Polen er kommende markeder.

Blå bog:

Rikke Kjær Pedersen

35 år

Cand.ling.merc.

Administrerende direktør fra 1. august 2021

Medejer af Fasterholt Maskinfabrik A/S