17. juni 2020

Flere ansatte hos Ålsrode trods Corona-krisen

Af: Jan Kristensen

 

De 80 smede og ledelsen på Ålsrode Smede- og Maskinfabrik i Grenå har haft nok at se til under coronakrisen. Så meget, at man indtil nu har klaret sig uden hjælpepakker eller anden assistance udefra. Faktisk har man lige nu hyret lidt flere folk ind på fabrikken. Kun robotterne er ramt hos Ålsrode.

– Lige efter lockdown blev der meget stille, men det rettede sig hurtigt, så selv om der var stille de næste 3-4 uger kunne vi klare os selv ved at afholde noget ferie og sådan, så vi ikke har behøvet at søge hjælpepakkerne, siger Brian Basse, der er direktør for Ålsrode Smede- og Maskinfabrik. Han fortsætter:

– Det er stadig for tidligt at love, at vi ikke får brug for hjælp fremadrettet, men indtil nu er det gået ved egen hjælp og primært på grund af vores gode samarbejde mellem medarbejdere og ledelse.

Elefantkopper

Det er især mindre opgaver inden for bl.a. industrien og byggeriet, der har givet arbejde på Ålsrode Smede- og Maskinfabrik. Derimod har der ikke været meget efterspørgsel på opgaver til robotafdelingen, hvor man kan producere store serier af ens emner.

– Vi har stor eksport til Norge, og den er påvirket af den lave kurs på norske kroner.  Den må meget gerne rette sig. Ved en kurs på ca. 80 øre er vi konkurrencedygtige på prisen med norske virksomheder, men lige nu er der langt derop. Endelig ville det være godt, hvis vi fik nogle opgaver til vores robotafdeling, der har ligget øde hen, siger Brian Basse.

En af de mere kuriøse opgaver, man har haft på Ålsrode Smede- og Maskinfabrik, er at levere nye kæmpe drikkekopper til de efterhånden meget berømte elefanter, der skal nyde deres otium i Knuthenborg Safaripark.

– Elefantkopperne er et godt eksempel på vores coronaforår, hvor det især er lidt mindre opgaver, der har givet os smør på brødet. Dels kører byggeriet jo derudaf og mange andre virksomheder, benytter måske lejligheden til at reparere og lavet det, man ellers aldrig når, og vi er glade for alle opgaver!