05. juni 2021

Høje stålpriser giver rekord mange forespørgsler

Af: Jan Kristensen

Hos Lem Beslagfabrik kommer der i disse måneder rekordmange forespørgsler om at få tilbud og priser på forskellige leverancer og projekter både fra nye og fra eksisterende kunder. De kraftigt stigende metalpriser har fået indkøberne helt op på tæerne.

 

-I en mindre virksomhed som vores med 30 mand er det utroligt meget arbejde, vi skal bruge for at kalkulere og afgive priser på de mange forespørgsler. Jeg husker ikke, at vi tidligere har fået så mange henvendelser, som vi oplever for tiden, siger Peter Lambæk fra Lem Beslagfabrik.

Priserne på metal kan her i 2021 være steget over weekenden, så alt skal tjekkes og regnes efter, inden der gives et tilbud. Og det er ikke små enkle opgaver, der bliver regnet pris på hos Lem Beslagfabrik. Nogle projekter kræver en længere kalkulation for at sætte den skarpeste pris.

Tidskrævende kalkulation

-Vi vil jo gerne være interessante, når vi får en henvendelse fra en mulig ny kunde, så prisen skal være helt rigtig for kunden – og for os. Men jeg takker også nej, hvis der kommer forespørgsler på for store projekter. Det er hurtigt for kunden at videresende tilbudsmateriale, men det tager langt tid at kalkulere for os, siger Peter Lambæk.

I praksis er produktionens kapacitet fyldt helt op for tiden på beslagfabrikken i Lem. Hvis der skal nye ordrer ind, så skal der prioriteres.

-Når man så får en opgave, så er det næste problem at sikre stål til arbejdet. Nogle kunder har reserveret stål hos os til opgaver i 2022 nu! Der er ikke meget, der er som det plejer for tiden, siger Peter Lambæk.

Metal og plast

Lem Beslagfabrik har egen konstruktions- og værktøjsafdeling. Her fremstilles specialværktøjer og tilbydes hjælp med produktudvikling og fremstilling af prototyper. Desuden råder fabrikken over en fleksibel maskinpark, der løbende opdateres.  Kernekompetencen er produktion af beslag samt bearbejdning af metal- og plastvarer i tæt samarbejde med kunden.