11. maj 2020

Hovedmarkederne døde i marts

Af: Jan Kristensen

TallyKey i Struer laver avancerede forsyningsstandere til kunderne på campingpladser og marinaer. Virksomhedens hovedmarkeder for marinaer ligger i Middelhavsområdet – og afmatning i februar blev til et helt dødt marked i marts, da sundhedskrisen ramte.

-Italien, Spanien, Grækenland gik helt i stå. Jeg har revurderet vores budgetter for andet og tredje kvartal med en forventning om en halvering af omsætningen. Derfor har hele produktionen og logistikken været hjemsendt hver anden uge, siger direktør og indehaver i TallyKey Leif Odgaard.

Virksomheden beskæftiger normalt 17 medarbejdere. Og de kan nu forvente at komme på fuld tid. En ny forhandler i Sydkorea har fået hul på markedet der, med flere ordrer. I Nordeuropa drifter marinaerne som normalt, og det giver også lidt ordrer. Endelig er Spanien også begyndt at røre på sig igen.

-Marinaer er ofte ejet af kapitalstærke selskaber. Flere af dem benytter nu sundhedskrisen og nedlukningen til renoverings projekter, hvor vores forsyningsstandere indgår. Så er de klar, når alt åbner igen. Campingpladserne er mere forsigtige. De afventer, siger Leif Odgaard.

-Mange projekter er blevet udskudt pga. corona. men heldigvis er de er ikke tabt. Så vi tror på at vi med godt salgsarbejde kan lukke en hel del ordre i andet halvår, vurderer Leif Odgaard.

Virksomhedsejeren fra Struer tror samlet på et acceptabel andet halvår af 2020 – og et endnu bedre 2021.