16. juni 2020

Hurtig guide til at starte digitalisering og automation

Af: Jan Kristensen

I en travl hverdag med møder og ringende telefoner finder mange ledere i de mindre metalvirksomheder ikke tid til at få taget hul på digitalisering og automation. Men nu har TEKNIQ Arbejdsgiverne lavet en inspirationsguide, der kan gøre det nemmere og hurtigere at få sat gang i en udvikling, der kan sikre virksomhedens konkurrenceevne fremadrettet.

-Undersøgelser viser tydeligt, at de mindre virksomheder ikke er så langt som de større, når det gælder digitalisering og automation. Med baggrund i mit kendskab til vores medlemmer har vi lavet en inspirationsguide, som er noget helt andet end de store og mere uoverskuelige rapporter på området. Den er direkte brugbar.

Det siger industrikonsulent Edward Lorentzen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, der står bag den nye guide til medlemmerne inden for metalindustri. Industrikonsulenten lægger især vægt på, at de digitaliserede virksomheder ifølge undersøgelser er 20 procent mere effektive end andre virksomheder.

-Der er mange overvejelser at gøre sig, inden virksomheden for alvor kan tage den digitale rejse. Det hjælper vi virksomheden i gang med via den nye inspirationsguide. Digitalisering og automation handler dybest set om det samme – udvikling, siger Edward Lorentzen.

Guiden ligger nu klar til læsning på www.tekniq.dk. Den er kort og præcis og holdt på syv sider. Guiden kan derfor printes ud og hænges på opslagstavlen i stedet for at blive lagt i skuffen. Indholdet er nemt tilgængeligt, og så er der også links til oplæg, seminarer og uddannelse, der kan hjælpe processen videre.

Forskellige virksomhedsleder er citeret for erfaringer med udvikling i guiden:

”De fleste løsninger, vi er endt med, er startede som sandkasseprojekter. De er leget i gang,” siger Morten Frantsen fra SØBY i guiden.

”Dataopsamling har givet os et markant løft i produktivitet,” siger COO Jørgen Brandt fra Silkeborg Spåntagning.

Edward Lorentzen håber at inspirere flere virksomheder til at tage springet.

-En god start er at finde ud af, hvad virksomheden skal opnå: Hurtigere forretningsgange, kortere gennemløbstid, mere effektiv produktion – eller måske mere værdi for kunderne?

Læs guiden her:

https://www.tekniq.dk/videncenter/oversigt/metalindustri-og-smede/digitalisering-og-automation

Digitalisering:

Opsamling, lagring og systematisk brug af data fra produktionen.

De gode spørgsmål:

Hvad vil vi med digitalisering?
Hvem skal vide hvad og hvorfor?
Hvilke data kan gøre os bedre?
Hvad får kunderne ud af det?
Hvad får vores virksomhed ud af det?
Hvad får medarbejderne ud af det?

Automation:

Maskiner og robotters overtagelse af arbejde, der ellers foregår manuelt