14. april 2021

Hvide Sande servicehavn for tre vind-parker

Vattenfall har nu valgt at servicere endnu to vindmølleparker fra Hvide Sande – Vesterhav Syd og Nord. Det betyder, at byen er servicehavn for 90 vindmøller i alt, når man tæller Horns Rev med. Det giver direkte 50 nye arbejdspladser i byen – og håb om ordrer i de lokale virksomheder.

Hvide Sande Ship Yard er en af de virksomheder, der kan komme i betragtning.

-Vi er da super-glade for Vattenfalls beslutning. Vi servicerede eksempelvis crew-skibe ved opførsel af Horns Rev. Samtidig har vi leveret Davits-kraner til Horns Rev, så dem servicerer vi da også gerne, hvis det skulle blive muligt, siger adm. direktør Carl Erik Kristensen.

Han har også mandskab med alle de nødvendige kvalifikationer til at arbejde til søs, hvis der er behov for manpower i servicearbejdet.

-Det er interessant for os som skibsværft – og det er interessant for hele lokalområdet. Der vil skulle ansættes en række teknikere og eksperter til at servicere de 90 møller hos Vattenfall. De vil bosætte sig i vores lokalområde. Spørgsmålet er, hvor meget af arbejdet, der bliver outsourcet. Det ved vi endnu ikke, siger Carl Erik Kristensen.

De tre vindmølleparker vil tilsammen kunne levere strøm til 800.000 husstandes forbrug.