07. juni 2021

Industrien får Industripolitisk Panel

Af: Jan Kristensen

Foto: Jan Kristensen

Industripanelet med repræsentanter fra industrivirksomhederne under TEKNIQ Arbejdsgiverne skifter navn. Det nye navn bliver Industripolitisk Panel. Navneskiftet er blot et af flere tiltag, der skal sikre industrivirksomhederne en målrettet indsats for at løse udfordringer og problemer med input direkte fra medlemsvirksomhedernes hverdag.

 

-Der ligger en stor styrke i engagementet i vores nuværende industripanel. Med repræsentanter fra de største til de mindre virksomheder fra hele landet kan vi sikre, at vi får taget fat på de udfordringer, der står i vejen for vores medlemmers vækst og udvikling. I forbindelse med navneskiftet skærper vi arbejdet og fokus på praktiske forandringer via politisk indflydelse, siger chefkonsulent Alexander Ulrich, TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Industripolitisk Panel består af en gruppe af ledere fra medlemsvirksomheder. Navneskiftet blev besluttet på et møde i starten af juni. Her blev det også besluttet at panelet mødes tre gange årligt – en gang fysisk og to gange online for at spare transporttid.

Strategi og fokus

På det næste møde efter sommerferien vil en strategi og en handlingsplan for Industripolitisk Panel blive drøftet. En vigtig del af handlingsplanen vil blive at sikre, at panelets deltagere er med til at inspirere til, at sekretariatet i TEKNIQ Arbejdsgiverne hele tiden har det fokus, som industrivirksomhederne har behov for.

-Medlemmerne i panelet kommer med en erfaring fra deres hverdag, som gør, at vi kan arbejde på de mest relevante og aktuelle problemstillinger både på et praktisk og et politisk plan. Vi får dermed forankret vores arbejde og forbedret vores politiske gennemslagskraft, siger Alexander Ulrich.

Strategien for panelet vil blive udformet med respekt for den overordnede strategi for TEKNIQ Arbejdsgiverne for 2021-2025.

Talspersoner

På juni-mødet fremgik det af indlæg fra panelet, at en af udfordringerne i forlængelse af fusionen i foråret 2019 er at sikre kendskabet lokalt til, at TEKNIQ Arbejdsgiverne også repræsenterer og organiserer industrivirksomhederne. I forhold til synlighed er der derfor lagt op til, at medlemmerne af Industripolitisk Panel i fremtiden også kan få en mere aktiv rolle i den offentlige debat som talspersoner og case-virksomheder i medierne i de forskellige lokalområder.

-Der er stort potentiale i et stærkt panel. Jeg ser frem til at arbejde med disse muligheder i de kommende år, siger Alexander Ulrich, der kom til TEKNIQ Arbejdsgiverne i foråret fra et job som chefkonsulent i Dansk Industri.


Medlemmer af Industripolitisk Panel

  • Welcon A/S – Jens Risvig Pedersen, direktør
  • KP Components A/S – Søren Lomholt Husted, CEO
  • Blunico A/S – Bo Ulsøe – adm. direktør 
  • Linatech A/S – Martin Arberg – ejer
  • ODIN Engineering A/S – Mads S Rasmussen, CEO 
  • MT Stålindustri A/S – Kaj Jensen, ejer
  • JPBC A/S (Jydsk Plade Bearbejdnings Center) Henrik Høgh – fabrikant og ejer.
  • Syntegon Technology A/S – Johnny Aalbæk Jensen, direktør.