19. juni 2020

Maria skal knuse tallene fra metal-industrien

Af: Jan Kristensen

Maria Schougaard Berntsen er ny cheføkonom i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Hun skal levere de hårde tal og fakta til fremtidens dagsordener og politik. TEKNIQ Arbejdsgivernes nye cheføkonom er uddannet cand. oecon fra Aarhus Universitet og har hele sin karriere arbejdet med arbejdsgiverrelaterede emner.

-Det har gennemsyret mit arbejdsliv og mine ansættelser at se perspektiverne fra arbejdsgivernes side. Det er denne side af bordet, der ligger mit hjerte nær. Jeg har stor respekt for de mennesker, der kaster alle deres sparepenge og energi ind i en virksomhed eller en ide. Det bør hyldes mere end i dag – og den type personer har vi brug for mange flere af, lyder det fra cheføkonomen.

Tal tak

Ikke overraskende holder Maria Schougaard Berntsen af tal. Tal er fakta. Med tal kan man kaste lys over et emne og slå ting fast – sort på hvidt. Tal er dermed med til at give et udgangspunkt for at diskutere løsninger og ændringer, pointerer økonomen. Og med tal på bordet vil hun fremover blive et markant ansigt på nyheder fra TEKNIQ Arbejdsgiverne i en lang række medier, når nye undersøgelser kan sætte en relevant dagsorden for medlemmerne.

Medlemmer i fokus

Analyseafdelingen vil i fremtiden komme til at bestå af cheføkonomen, en konsulent samt en studentermedhjælp.

Medlemsundersøgelserne bliver løbende et af de vigtige værktøjer for den unge økonom, der går fra chefkonsulent i DA til cheføkonom i Glostrup. Statistik på medlemmernes virkelighed giver effekt. Det er her, man dokumenterer virkeligheden ude i landet. Derved kan argumentet ikke slås hen med, at det bare var en tilfældig telefonsamtale med et enkelt medlem – eller en enkelt erfaring fra en enkelt politikers besøg på en virksomhed.

Inden for metalbranchen leverer Dansk Statistik også løbende tal, der kan laves relevante analyser på. Det gælder eksempelvis på konjunktur-udviklingen eller eksportområdet. Der er således mange kilder til de nyheder, som gerne skal dukke op i både fagpresse og dagspresse.

Medievant

Fra tidligere ansættelser er Maria Schougaard Berntsen vant til at arbejde med de journalister, der kan sikre omtaler af de emner, som TEKNIQ Arbejdsgiverne gerne vil have på dagsordenen. Hun kender derfor de arbejdsmetoder og forhold, der kan være af betydning i samarbejdet med medierne.

-Og jeg er meget bevidst om, at man ikke må undervurdere mødet med journalisterne. En god historie kan hurtigt blive til en negativ historie, hvis man ikke passer på!

I fritiden er det ikke tal, økonomen nørder i. Her gælder det ofte i stedet bands inden for indie-musik, hvor hun gerne søger koncerter med mindre kendte navne i hovedstaden.

 

 

Maria Schougaard Berntsen

  • 34 år
  • Cheføkonom i TEKNIQ Arbejdsgiverne
  • Arbejdsområde: Analysearbejde og politisk interessevaretagelse
  • Tidligere: Chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening
  • Økonomisk konsulent og chefkonsulent i Dansk Byggeri