27. juni 2021

Nordelektro må uddanne egne specialister

Af: Jan Kristensen

Nordelektro er efter flere måneders søgen netop lykkedes med at ansætte både en key account manager, en teknisk rådgiver og tre nye montører. Dermed begrænser den aktuelle liste med stillingsopslag sig til en serviceleder til el & automation samt en servicemontør til maskinservice.

Men virksomheden med 40 ansatte får snart brug for mange flere.

– Ser vi lidt længere frem, forventer jeg, at vi i løbet af det næste halve til hele år vil få brug for op imod 10 medarbejdere mere, herunder primært montører. Jeg ser én stor udfordring, og det er rekruttering. Vi er nærmest konstant på udkig efter nye montører, for det tager måneder at finde de rigtige folk, der kan servicere og renovere teknisk komplicerede anlæg som elevatorer eller CNC-maskiner. Vi har brug for specialiserede teknikere, og det er i dén grad en mangelvare siger Hans Peter Andersen, direktør i Nordelektro.

Virksomheden har netop oprettet en dedikeret HR-funktion til opbygningen af et Nordelektro Academy for at målrette den interne kompetenceudvikling. Med individuelle uddannelses- og karriereplaner, mentorordninger og andre tiltag vil Nordelektro sikre, at medarbejderne løbende tilegner sig de færdigheder, der efterspørges i markedet. Dermed vil man også i højere grad have ressourcer til at tage nye folk ind, som har grundkompetencerne på plads, og så efterfølgende bygge på med specialistviden.

Nordelektro har afdelinger i Aalborg og Frederikshavn og løser tekniske opgaver i hele Danmark for en bred vifte af kunder inden for blandt andet industri, produktion, kontorerhverv, detailhandel, uddannelse og bolig. Virksomheden er specialist i teknisk facility management og efterser pt. flere end 5.500 tekniske anlæg. Nordelektro er etableret i 1934 og beskæftiger over 40 medarbejdere.