Danfoss-ekspert skal udbrede 3 D print i Midtjylland

47-årige Steffen Schmidt er ansat som ny CTO i Dansk AM Hub. Steffen skal med base i Herning – i samarbejde med aktørerne bag 3D Metal Alliancen – sørge for, at organisationen får flere danske små og mellemstore virksomheder i gang med print i både plastik og metal.

Steffen er en erfaren mand på holdet med mere end 20 år hos Danfoss, hvor han har været med på hele rejsen bag deres satsning og udvikling inden for AM – og han har bl.a. haft ansvaret for at sikre brugen og integrationen af 3D print i alle Danfoss Drives fabrikker over hele kloden.

 

-Steffen er en stærk profil, som bidrager med en masse viden, forståelse og interesse for AM og et godt netværk. Steffen kan gå ind på produktionsgulvene, inspirere med mulighederne med AM og gøre en stor forskel for danske fremstillingsvirksomheder. Jeg er overbevist om, at Steffen kan hjælpe os med at nå vores ambitiøse mål og sørge for, at et meget stort antal især små- og mellemstore fremstillingsvirksomheder får øje på teknologiens muligheder, siger direktør Frank Rosengreen Lorenzen om valget.

400 virksomheder

Steffen Schmidt vil koncentrere sin indsats på hele landets industrisektor og starte med at fokusere på de omkring 400 danske virksomheder, som f.eks. leverer komponenter til fly- og bilindustrien i udlandet, hvor man særligt har fokus på AM i produktionen i disse år.

Derfor vil Steffen fra hovedkvarteret i Herning også arbejde tæt sammen med 3D metalalliancen og sikre, at flere kommer i gang med AM men også videre f.eks. med metalprint, hvor der er et stort potentiale for at skære ned på materiale, spild og transport og op for energieffektivitet, for dermed at producere fremtidens bæredygtige produkter.

Mentor

Steffen har været en del af Dansk AM Hubs mentorkorps, hvor han netop har fået flere mindre danske fremstillingsvirksomheder med på den nye fremstillingsteknologi – noget, som han ser frem til at gøre endnu mere i den nye stilling.

-Jeg glæder mig til at komme ud og møde industrien og i øjenhøjde afmystificere 3D print. Der er et enormt potentiale, når man først får teknologien ind under huden og op under neglene. Jeg er sikker på, at der vil blive en masse aha-oplevelser – og at vi sammen kan flytte grænserne for, hvad danske virksomheder kan, siger Steffen Schmidt.