Vind-ekspert i spidsen for Helge Bruhn A/S

66-årige Lars Bruhn har givet stafetten og ledelsesopgaven på sin virksomhed Helge Bruhn A/S videre til Leif Mikkelsen. Den 57-årige ingeniør rykkede 1. juni fra jobbet som fabrikschef ind som administrerende direktør på Sønderborg-virksomheden med 28 ansatte.

Midt i juni var der dog ikke så travlt som normalt på virksomheden i Sønderborgs industriområde. Halvdelen af de ansatte i produktionen er sendt på fordeling. De arbejder på skift hver anden uge på grund af krisen.

-Vores kompetence er at kunne levere små serier ganske hurtigt til en kreds af velkendte kunder. I anden eller tredje led er det til produkter, der ender på eksportmarkederne. Vi mærker tydeligt, at vores kunder er ramt af sundhedskrisen, siger Leif Mikkelsen.

Den nye direktør kom til Helge Bruhn fra et job som konsulent inden for vind-industrien for et år siden. Via en ansættelse i konsulentvirksomheden Sonne arbejde Leif Mikkelsen for Siemens Gamesa i Brande med udstyr til transport og opsætning af de største vindmøller.

I Sønderborg har Leif Mikkelsen mødt en virksomhed med en helt moderne maskinpark med en avanceret Co2-laserskærer som centrum. På andre områder sker der nu moderniseringer:

Nyt website, ISO 9001-certificering og EN 1090-godkendelse er eksempler.

-Jeg vil bevare virksomhedens DNA og udvikle den på de eksisterende værdier: Tæt kontakt, hurtig levering, forståelse og dokumentation. Men vi vil også begynde at kigge efter kunder lidt længere væk end lokalområdet. Vi har meget at byde på, siger Leif Mikkelsen.

Lars Bruhn har overladt hele den daglige drift, men fortsætter i bestyrelsen – og som eneejer. Fremover vil han primært komme i virksomheden for at lave projekter med lokale kunstnere. Senest er det blevet til et værk, som er opsat i forbindelse med genforeningen i Sønderjylland.