09. august 2021

Peter Flø trapper ned efter 24 år som direktør

Fasterholt A/S har skiftet direktør, bestyrelsesformand og revisor denne sommer. Direktør Peter Flø går ned på 3-dags uge. Datteren Rikke Kjær Pedersen sætter sig i direktørstolen.

 

Peter Flø Pedersen blev administrerende direktør i Fasterholt Maskinfabrik i 1997. Nu 24 år efter overlader han stolen til sin datter og går ned på en 3-dags uge i et glidende generationsskifte. Samtidig er Jens Kristian Ravn her i sommer tiltrådt som bestyrelsesformand.

-Planen med at overdrage direktørposten til min datter Rikke Kjær Pedersen har ligget klar i længe. Hun har været med i driften og alle beslutninger de seneste fem år. Nu er skiftet blevet ført ud i livet, samtidig med at vi skifter bestyrelsesformand. Alt er helt udramatisk, siger Peter Flø.

90 ansatte

Ny formand er Jens Kristian Ravn. Tidligere har Peter Flø også siddet på posten som bestyrelsesformand.

-Vi vil gerne have en mere professionel tilgang til bestyrelsesarbejdet. Første skridt har været en ny ekstern formand og nogle udskiftninger i bestyrelsen. Vores virksomhed har også brug for inspiration og viden udefra til drift og udvikling, siger Peter Flø.

Fasterholt har 90 ansatte og kører i 2-holdsskifte for at følge med ordrerne. Specialet hos Fasterholt er selvkørende vandingsanlæg til landbruget både i Danmark og på eksportmarkederne ikke mindst Tyskland.

Fasterholt er grundlagt af smeden Agner Thisgaard. I 2003 gav han ejerskabet videre til sine tre børn. Peter Flø er gift med en datter af grundlæggeren og har været med i udviklingen til en succesrig  producent siden 1997.

Aktier overdrages

Og familieskabet sætter klare spor på virksomheden. Tre ud af fire af Peter Fløs døtre er i dag ansat hos Fasterholt. Og næste generation er bid for bid ved at få overdraget aktier i Fasterholt. Men beskatningen er en stor belastning for den proces for næste generation.

Titlen til Peter Flø i fremtiden er der ikke helt styr på. Selv kalder den nu tidligere direktør med smil i stemmen rollen ”en slags virksomhedskonsulent.”

-Jeg vil gå ned på en 3-dages uge, så jeg fastholder jo min kontakt med virksomheden. Men Rikke skal have plads til sin rolle som direktør. Hun kender virksomheden rigtig godt og er klar til rollen, siger den 66-årige Peter Flø.