16. marts 2020

Polske svejsere bliver hjemme

Af: Jan Kristensen

 

På KN Beholderfabrik ved Solrød har en gruppe polske svejsere været en afgørende del af medarbejdergruppen i over 10 år. Men mandag morgen manglede en del af de polske medarbejdere.

Vi fik fire til fem polske medarbejdere igennem grænsen i aftes, og de er mødt på arbejde i dag. Men vi har måttet arrangere hele produktionen om i dag for at få fordelt mandskabet og prioriteret opgaverne. Nu forsøger vi skabt at få et overblik over hele situationen her på KN Beholderfabrik, siger Kenneth Nielsen.

På trods af de mange års arbejde i Danmark er de polske medarbejdere grænsegængere – det vil sige, at de arbejder i Danmark og pendler hjem til det nordlige Polen, hvor de har familie og ejendomme.

Der er ingen regler i de nye Corona-tiltag, der forhindrer de polske specialister i at tage til Danmark og arbejde. En jobfunktion er en anerkendelsesværdig årsag til indrejse i Danmark.

Læs virksomhedernes Corona-spørgsmål – og svar fra TEKNIQ Arbejdsgiverne her: https://www.tekniq.dk/videncenter/oversigt/medlemsorientering/2020/marts/saadan-haandterer-virksomheden-coronavirussen