20. april 2021

“Pricerunner” for industrirobotter

Det har hidtil været svært for virksomheder i industrien at gennemskue robotmarkedet og sammenligne priser på tværs af leverandører eksempelvis på reparationer og reservedele.

Dette problem har den digital robot-hub HowToRobot.com, som har hovedsæde i Danmark, fundet en løsning på. Platformen har netop lanceret den første digitale tjeneste, hvor virksomheder med robotter kan indhente tilbud på alt fra komponenter til vedligeholdelse, robotprogrammering og uddannelse af medarbejdere. Med flere tilbud i hænde kan virksomhederne for første gang nemt sammenligne priser.

Den nye tjeneste gør det nemt for robotkunder at sende anmodninger om pristilbud ud til mere end 14.000 leverandører af robot-relaterede produkter og ydelser på verdensplan. I stil med lignende digitale platforme fra andre brancher, løser HowToRobot.com et stigende behov for at forbinde købere og sælgere ét samlet sted online.

-Vi gør det nemt for køberne at finde de rette leverandører og sikre sig, at de betaler en fair pris, siger Søren Peters, direktør i HowToRobot.

Flere virksomheder har eksempelvis brug for at genforhandle serviceaftaler for deres robotter efter en bestemt periode. Ved at indhente sammenlignelige tilbud fra flere leverandører, sikrer de sig den mest

fordelagtige handel. Ambitionen med HowToRobot.com er at forandre en branche, der mangler gennemsigtighed. Fire ud af fem virksomheder indhenter nemlig ikke tilbud fra mere end én leverandør, når de har brug for noget til deres robotter, viser en undersøgelse foretaget af HowToRobot.com.

– Når kunderne ikke indhenter flere tilbud, ved de ikke, om de kunne have fået en mere fordelagtig pris eller bedre vilkår andre steder, siger Søren Peters.

Virksomheder kan gratis sende anmodninger afsted til leverandører via HowToRobot.com på få minutter. Leverandørerne sender tilbud med prisoverslag tilbage til køberen, og transaktionen færdiggøres direkte på platformen.

-Vi håber at gøre priserne mere gennemsigtige på robotmarkedet. Dermed sparer virksomhederne på indkøbsomkostningerne – og får lettet noget af besværet med at have en robot, siger Søren Peters.

Om HowToRobot.com

HowToRobot-platformen blev grundlagt i Danmark i 2020. Den gør det muligt for virksomheder fra hele verden at indhente og sammenlignelige pristilbud fra mere end 14.000 leverandører af produkter og ydelser relateret til industrirobotter og automationsløsninger. Det er gratis at indhente pristilbud på platformen, og køberne er sikret anonymitet.

Læs mere på www.HowToRobot.com