01. juni 2021

Robot-konge køber sig ind i rørsvejser-firma

Af: Jan Kristensen

Foto: Per Arnesen/DR

To jyske smede blev landskendte, da de i programmet Løvens Hule fik to af løverne med på at investere i deres svejserobot, der kunne TIG-svejse rør dobbelt så hurtigt som en erfaren svejser. Nu har firmaet – WeldingDroid i Vejen – fået en af landets mest erfarne robot-eksperter med som investor og coach.

 

Det er Thomas Visti fra Odense, der oprindelig er uddannet elektriker og ingeniør, men i de forløbne 10 år har stået i spidsen for to af de største virksomheder i Danmarks robotindustri, Universal Robots (UR) og Mobile Industrial Robots (MiR). Efter succesfulde milliardexits af begge selskaber har Thomas Visti indtaget en ny rolle som investor i en række danske tech-iværksættere og stifter af et nyt virksomhedsfællesskab for skalerbare selskaber, Visti Unlimited.

Hurtig tilbagebetaling

WeldingDroids robot-løsning til 300.000 kroner kan ifølge firmaets egne kalkulationer tjene sig selv hjem på blot halvanden måned, hvis man svejser 8 timer om dagen. Brugerne af den danske robotsvejseløsning vinder ifølge WeldingDroid udbud og opgaver for næsen af deres konkurrenter, fordi de med robotten kan slå andre både på pris og leveringstid.

Thomas Visti har købt 20 % af Vejen-firmaet som blev stiftet i 2019, men Kevin Christensen sidder som stifter fortsat på majoriteten i WeldingDroid med 22 % af ejerskabet efter udvidelsen af ejerkredsen

Blandt de øvrige investorer i WeldingDroid er to af ”løverne” fra serien Løvens Hule på DR1, Jesper Buch og Jacob Risgaard, som er glade for også at få Thomas Visti med ombord.

-Vi har nu arbejdet med WeldingDroid siden starten af 2020 og mener at virksomheden nu er klar til en international skalering. Med Thomas Visti har vi fundet den stærkeste profil til hjælpe med at eksekvere på WeldingDroids ambitiøse fremtidsplaner, siger Jesper Buch.

Eksporteventyr

Virksomheden skal vokse fra 6 til 30 ansatte inden udgangen af 2022, og der etableres lokale afdelinger i Tyskland og USA for at øge eksporten.

-Nu skal der investeres flere ressourcer i organisationen. Både i ledelsen og i R&D, men også i salg, som skal understøtte et forhåbentligt nyt eksporteventyr, pointerer WeldingDroids nye investor, Thomas Visti.

Kevin Christensen har fået stærke medejere – roboteksperten Thomas Visti (th)

Kort om WeldingDroids opfindelse

WeldingDroid kan bruges til TIG-svejsning af rør og tanke med en diameter på mellem 100 og 3000 millimeter. Det revolutionerende ved WeldingDroids løsning er, at den helt ændrer processen, når et rør eller en tank skal svejses. WeldingDroid skærer mere end 60 minutters arbejdstid af en typisk svejseopgave, så den kan klares på 10 minutter. Samtidig reduceres gasforbruget med 75 %. Svejsningen dokumenteres desuden via dataopsamling fra robotten.