20. september 2021

Silkeborg spåntagning lukker i Kina

Silkeborg Spåntagning fokuserer sin produktion i Europa og lukker fabrikken med 20 ansatte i Kina. Årsagen er en kraftig stigning i fragtpriser, valutasvingninger og importrestriktioner omkring Kina, hvorfra Silkeborg Spåntagning har leveret til kunder over hele verdenen.

 

Fremover vil Silkeborg Spåntagning, der er er specialiseret i drejning, fræsning og boring i metaller som underleverandør, fokusere på produktion to steder: Letland og Silkeborg med samlet 100 medarbejdere.

-Ovenpå coronakrisen har vi valgt at fordoble vores produktionsareal i Letland, hvor vi har tilkøbt fire maskiner, mens der kommer yderligere fire til. Det er en markant ekspansion, og vi har også planer om at ekspandere i Danmark. Det sker som en følge af lukningen i Kina, siger adm. direktør Per Lyngaa til Midtjyllands Avis.

Silkeborg Spåntagning er netop nu i en ansættelsesproces, der skal skaffe en afløser for den 65-årige direktør Per Lyngaa. Han har været med til at træffe beslutningen om at lukke ned i Kina, før han nu selv forlader virksomheden. 2020 gav det bedste resultat hidtil for maskinfabrikken med et overskud på 3,3 millioner kroner efter skat. Det dækkede over et markant overskud i Danmark og Letland på 4,7 millioner kroner efter skat, mens det kinesiske selskab gav underskud.

-Den fordel, der måske kunne være tidligere i Kina, tror vi ikke på lige nu. Flere af vores store kunder efterspørger også, om de kan få produceret i Europa, siger Per Lyngaa til Midtjyllands Avis. Direktøren gætter på, at det er en udløber af coronakrisen, at kunderne nu er klar til at betale lidt ekstra for at have forsyningssikkerhed.

Nedlukningen i Kina vil påvirke 2021-resultatet negativt, men den samlede forventning til dette års resultat er stadig positivt.