01. november 2020

Hos Søby ramte Corona ved siden af

Af: Jan Kristensen

Foto: Jan Kristensen

Ingenting. Endnu…

Det er det korte svar fra Mette Frantsen hos maskinproducenten Søby på spørgsmålet om, hvad Corona-krisen har betydet for virksomheden i det nordjyske.

Søby leverer transportanlæg og løsninger til håndtering, tørring og beluftning af korn, afgrøder og andre bulk varer i landbruget. Halvdelen er til eksport til kunder i Europa.

-Fødevarer skal vi jo fortsat have. Så det tog et par uger, hvor vi og vore forhandlere lige skulle finde vores ben efter nedlukningen, så var vi kørende igen. Samlet set har vi haft en afsætning og en omsætning, der er højere end året før. Det kan vi se i det netop afsluttede regnskab, siger Mette Frantsen.

Ingen smittede

Virksomheden ligger tæt ved Skive, der midt i oktober pludselig var hårdt ramt af smitteudbrud. Men Søby var ikke ramt på det tidspunkt.

– -7-9-13 – vi har endnu ikke haft medarbejdere, der var smittede af sygdommen. Vi har taget flere tiltag for at holde retningslinjerne og så har det været vigtigt at sikre, at alle føler et medansvar for at forhindre smitte i arbejdsdagen, siger Mette Frantsen.

Julefrokosten bliver formentlig det eneste, der for alvor får en træffer af coronakrisen. Hos Søby har der været tradition for, at man inviterede partnere med til festen, der blev holdt ude i byen. Ledelsen håber, at smittetrykket klinger af og julefrokosten kan afholdes på denne måde. Alternativet er en begivenhed inhouse. Risiko og muligheder vil blive vurderet tæt på dagen.

-Vi skal jo tænke på, at vi også har et stort ansvar for vores egen drift. Vi skal helst ikke risikere en smitte blandt medarbejderne, så vi pludselig ikke kan holde produktionen kørende, siger Mette Frantsen.