27. august 2020

Fuld ordrebog – høj sikkerhed hos DS Stål

Af: Jan Kristensen

Foto: Jan Kristensen

Tilbageholdte eksportordrer på byggestål er blevet aktiveret.

Nye forespørgsler er blevet til ordrer.

Og 230 medarbejdere i produktion hos DS Stålkonstruktion i Hobro er i fuld beskæftigelse. Her i år 2020 er produktionen foreløbig ikke berørt af nedlukning i Danmark og på de europæiske markeder.

-Vi frygtede et magert efterår efter at have leveret de ordrer, der var i bogen, da corona ramte landet. Derfor er det dejligt at kunne se, at vi har lige så travlt som forventet før coronakrisen. Vi er ganske enkelt på indeks 100. Kunderne i Norge, Sverige og Tyskland bestiller bygestål som forventet.

Det siger adm. direktør Kent Hejn Kristensen fra DS Stålkonstruktion. Virksomheden leverer stål til erhvervsbyggerier og frygtede et alvorligt fald i efteråret. Derfor blev funktionærgruppen tilpasset med 10 procent kort efter nedlukningen, imens produktionen var uberørt. Det er denne medarbejdergruppe stadig.

-Vi har omkring 170 polske smede og industriteknikkere i produktionen. De er alle vendt tilbage efter sommerferien, så vi er fuldt kørende. Så må vi se, hvordan markedet ser ud i 2021, siger direktøren.

Sporene fra det nylige udbrud hos Danish Crown i Ringsted skræmmer de fleste industrivirksomheder med produktionslinjer. I Hobro er situationen fortsat defineret som høj-risiko – også selvom der ikke er en eneste medarbejder ud af næsten 500, der har været testet positiv.

Enkelte medarbejdere har været i fly med folk, der senere er konstateret smittede. Andre har privat været sammen med folk, der har vist sig smittede. Men ingen har været direkte ramt. De har kunnet vende tilbage på job efter tests.

-Vi kører med stor afstand på linjerne og fuld fokus på sikkerhed allevegne. Ingen gæster i produktionen – og ingen medarbejdere fra de to grupper, der går frem og tilbage imellem administration og produktion. Det er der lukket for. Sikkerhed er blevet til nye vaner hos os, siger Kent Hejn Kristensen.