04. maj 2021

Store tilskud til at spare på energi

Af: Jan Kristensen

Virksomheder kan fra d. 18. maj og frem til d. 1. juni igen søge tilskud til projekter, der sparer energi, når Erhvervspuljen åbner for tredje gang i 2021. Der er afsat 150 mio. kr. i den kommende runde. Virksomheden kan få op til 50 procent i støtte eksempelvis til LED-belysning.

 

Privatejede produktions-, handels-, og servicevirksomheder kan nu igen søge tilskud til projekter, der sparer energi. Der kan bl.a. søges om tilskud til udskiftning af kedel med varmepumpe, udskiftning af belysning med LED og energioptimering af procesanlæg i en virksomhed.

Tilskuddet dækker op til 50 % af omkostningerne til et energispareprojekt. De nye tilskud er derfor med til at sikre god økonomi i projekter, der sænker energiforbruget og CO2-udledningen i Danmark.

Størrelsen på tilskuddet afgøres blandt andet af, hvor stor en energibesparelse projektet medfører.

Flere runder

Energistyrelsen administrerer Erhvervspuljen og opfordrer TEKNIQ Arbejdgivernes medlemmer til at være klar til at søge tilskud, når der åbnes for ansøgninger fra d. 18. maj til og med d. 1. juni 2021 kl. 12.00.

-Hvem kunne ikke ønske sig lavere udgifter til energi? Tilskuddet gør det til en endnu bedre forretning at reducere energiforbruget til alt fra belysning til procesanlæg. Måske har man projekter i skuffen, der bare mangler finansiering. Så søg! Vi har 150 mio. kr., som vi står klar til at dele ud til gode projekter, der reducerer energiforbruget og hjælper med at gøre virksomhederne endnu grønnere, siger konstitueret kontorchef Vincent Rudnicki.

Senere på året kommer der nye runder med tilskud til Erhvervspuljen.

Læs mere

Læs mere på www.ens.dk