21. januar 2020

Svejsepas på mobilen

Med en ny app er det slut med at lede efter svejsecertifikatet hjemme i skuffen. Det er også slut med at gå og huske på, at certifikatet skal fornys. Svejserne har nemlig fået mulighed for at bede om en påmindelse, når det er tid til, at certifikaterne skal påtegnes eller fornyes.

For virksomhederne betyder den nye digitale løsning, at de får mulighed for digitalt at se og påtegne den enkelte svejsers certifikater, hvis de får adgang til det af svejseren. Virksomheden kan også gemme og udskrive certifikatet og ligesom svejseren få påmindelser, når certifikater skal fornyes eller påtegnes.

På den måde er det blevet nemmere for både svejsere og virksomheder at holde styr på svejsecertifikater inden for stålsvejsning – og hvornår det er tid til at påtegne og forny dem. Der findes ca. 50 svejsekurser med mulighed for at afslutte med certifikatprøve. Der udstedes certifikater inden for fem forskellige svejseprocesser i sort stål, rustfrit stål og aluminium. Årligt udstedes mellem 7.000 og 9.000 svejsecertifikater fra 20 skoler.

– Det nye digitale svejsepas er en god ide for både svejsere og virksomheder. Det gør hele administrationen nemmere og mere tilgængelig, siger industrikonsulent Edward Lorentzen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Udviklingen af den digitale løsning er foregået i tæt samarbejde imellem Certificeringsudvalget for Stålsvejsning (P16) og de 20 skoler, som udbyder skolecertifikater. Fra 1. januar 2020 blev alle skoler, som udbyder skolecertifikater, koblet på det digitale svejsecertifikat.

 

 

Svejsepasset

Det digitale svejsepas dækker 20 skoler og 50 svejsekurser.

Instruktionsvideo på svejsepas.dk

Læs mere på svejsepas.dk