01. april 2020

TEKNIQ Arbejdsgiverne får ny direktør fra ministerium

Det bliver afd. chef Troels Blicher Danielsen fra Beskæftigelsesministeriet, der overtager chefstolen, når den nuværende adm. direktør, Niels Jørgen Hansen, går på pension den 1. maj.

Erfaring, drivkraft og stor erfaring fra den politiske verden er nogle af kodeordene for manden, der fra den 1. maj 2020 kommer til at overtage stillingen som adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Den nye direktør er 43 år og har en lang karriere bag sig som embedsmand i Erhvervsministeriet og Beskæftigelsesministeriet. Han kommer fra en stilling som afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet, hvor han har haft ansvar for pensionsområdet, analyseafdelingen og det internationale område.
-Jeg ser frem til at bruge mit netværk, internationale udsyn og erfaring med digitalisering i en af landet største og stærkeste arbejdsgiverorganisationer for brancher, der har en helt central placering i den grønne omstilling af samfundet, digitaliseringen af Danmark og en lang række tekniske områder, som har betydning for mange danskeres hverdag, siger Troels Blicher Danielsen.
Han har erfaring med trepartsforhandlinger, ligesom han tidligere har ledet sekretariaterne for både Disruptionrådet og Seniortænketanken under Beskæftigelsesministeriet. I disse uger bruger han al sin tid på at koordinere ministeriets indsats i COVID19-krisen.
– Det er et enigt ansættelsesudvalg, der har indstillet til ansættelsen. Vores organisation var for blot et år siden igennem en fusion af TEKNIQ og Arbejdsgiverne. Derfor har det været vigtigt, at vores nye direktør både skulle have stærke kompetencer som leder og forhandler og samtidig skulle være udstyret med et stort netværk. Det har Troels Blicher Danielsen, siger Henrik Fugmann, formand for TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Blå bog:

Troels Blicher Danielsen

• Afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet, hvor han har været ansat siden 2017.
• Tidligere vicedirektør i Søfartsstyrelsen.
• 43 år gammel.
• Gift og har 2 børn.