01. juli 2020

Teknisk uddannelse åbner i Thy

Af: Michael Degn

For at give erhvervslivet medarbejdere med de rette tekniske kompetencer gør UCN det nu muligt at uddanne sig til produktionsteknolog i Thisted.

Efter sommerferien kan de første studerende begynde uddannelsen til produktionsteknolog i Thisted. Målet er at uddanne industrivirksomhederne i området, lyder det fra professionshøjskolen UCN, der står bag uddannelsen.

– Det nye uddannelsestilbud er etableret i et tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv og Thisted Kommune, og der er ingen tvivl om, at virksomhederne i Thy-Mors efterspørger dygtige medarbejdere med lige netop de kompetencer, som produktionsteknologerne kommer med. Det kan vi også se i Aalborg, hvor der er stor efterspørgsel efter vores nyuddannede produktionsteknologer, siger Jens Christian Kløve, studieleder på UCN, i en pressemeddelelse.

I forvejen har UCN fem uddannelser i Thisted, der alle holder til på uddannelsesinstitutionens campus på Lerpyttervej. Det samme kommer den nye uddannelse til at gøre.

Eneste af sin slags i Thy-Mors

Uddannelsen til produktionsteknolog varer to år og vil være den eneste videregående tekniske uddannelse i Thy-Mors. Det vil især være unge fra de lokale ungdomsuddannelser, som forventes at søge ind på uddannelsen, særligt dem med en teknisk linje. Derudover kan uddannelsen være en god mulighed for tidligere industrimedarbejdere fra blandt andet Coloplast, der lukkede sin afdeling i Thisted sidste år.

Pia Faaborg og Anette Kristensen arbejdede i mere end 20 år på Coloplast men læser i dag til produktionsteknolog i Aalborg. Derfor pendler de hver dag fra Thisted, hvor de bor. Pia Faaborg er ikke i tvivl om, at hun ville have valgt det nye uddannelsestilbud i Thisted, hvis hun havde haft muligheden.

– Man sparer mange timer om dagen i transport og vil ikke være afhængig af at skulle have en bil. Samtidig er der bedre muligheder for at besøge de lokale virksomheder, hvor man måske får job efterfølgende, siger hun.

Der er sidste frist 5. juli for at søge ind på de videregående uddannelser via kvote 1. Jens Christian Hansen Kløve forventer dog, at man også kan ansøge i et efteroptag fra 28. juli. Det gælder for eksempel ufaglærte, som ikke har en gymnasial eksamen.

 

  • Studerende på den nye uddannelsesstation kan tage det første år af uddannelsen i Thisted.
  • Tredje semester må ikke gennemføres på Campus Lerpyttervej i Thisted, men vil blive gennemført dels på campus i Aalborg, dels i lokale virksomheder hvor der er arbejdes med caseopgaver
  • Produktionsteknologer arbejder primært med teknisk beregning, dokumentation, kvalitet og ledelsesopgaver inden for forskellige brancher; fra logistik over udvikling til produktion.
  • Uddannelsen er en to-årig erhvervsakademiuddannelse. Praktik er en obligatorisk del af studiet.