09. marts 2021

Det er tid til at genåbne erhvervsskolerne

Efter positiv udmelding fra Statens Serum Institut om coronapandemiens udvikling opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne til, at man nu sætter fart på genåbningen af erhvervsuddannelserne i hele landet.

Det går bedre end forventet med smittetallene. Det har Statens Serum Institut meldt ud i uge 10. Derfor burde der ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne nu også være plads til lukke yderligere op for ikke mindst erhvervsskolerne.

Især de elever, der nærmer sig svendeprøverne har brug for at vende tilbage til den praktiske undervisning i hele landet, og det kan kun gå for langsomt. Alligevel oplever vi, at de politiske udmeldinger om næste trin i genåbningen primært handler om eksempelvis de ældste klasser i folkeskolerne, mens erhvervsskolerne ikke nævnes med et ord, og det er stærkt problematisk.

Erhvervsskolerne har gjort en enorm indsats for at sikre deres elever kvalificeret fjernundervisning. Men det kan i længden ikke erstatte den unikke kombination af praktisk og teoretisk læring, der skal sikre strømmen af højt kvalificeret faglig arbejdskraft, som vi har så hårdt brug for. Og nu er grænset ved at være nået.