30. marts 2020

Timebank og tombola på Blunico

Der bliver både hævet og sat ind på medarbejdernes konto i timebanken for tiden på Blunico i Horsens. Metal-virksomheden har med kreative løsninger formået at holde alle 55 medarbejdere i beskæftigelse på trods af sundhedskrisen.

-I forhold til mange andre hårdt ramte virksomheder er der tale om krusninger, når vi ser på konsekvenserne for os. Vi har formået at levere de aftalte ordrer til faste kunder, og så er der kommet andre typer opgaver, som kunderne i situationen ikke kan få klaret andre steder. Samtidig har vi nogle rammeaftaler med nogle kunder, som vi kan bringe i spil i denne situation.

Det siger direktør og indehaver Bo Ulsøe. Han har indført en række sundhedstiltag som andre virksomheder for at sikre imod smittefaren. Samtidig er en aftalt timebank med op til 74 timer for alvor kommet i spil som et værktøj for både virksomhed og medarbejdere.

-Hvis en medarbejder har udfordringer med børnepasning, så kan man måske arbejde forskudt eller trække på timer i banken. Den aftale fungerer godt, fordi den går begge veje. Vi kan som virksomhed også trække på medarbejderne, hvis vi skal nå at kunne levere en ordre, siger Bo Ulsøe.

Der bliver brugt meget tid på dialog med kunder og leverandører for at lave løsninger, der sikrer fortsat produktion her i corona-krisen. Et eksempel er de normale rørleverancer fra en italiensk leverandør. Kan de fortsætte under den italienske nedlukning – eller skal der findes alternativer?

Som tak for den ekstraordinære indsats fra medarbejderne i Horsens har virksomheden sammen med personaleforeningen lavet en tombola med medarbejder-numrene som lodder. Gevinsterne er gavekort til vidt forskellige virksomheder i lokalområdet: Den lokale pølsemand, frisører, restauranter, kosmetologer og meget andet. Og der er gevinst til alle medarbejdere.

-Det er en støtte til mange af de små erhvervsdrivende i vores lokalområde, der har det meget hårdere end os i denne situation. Vi vil gerne være med til at sikre, at disse virksomheder også er i live efter krisen – og at vi har et levende lokalområde. Og så vil vi da også gerne give medarbejderne lidt at glæde sig over i denne tid, siger Bo Ulsøe.