16. september 2021

Tomme lærepladser

Der står tomme lærepladser i metalindustrien målrettet vigtige uddannelser som smed og industritekniker.

I første halvår af 2021 er der indgået 6,3 procent færre uddannelsesaftaler på smedeuddannelserne og 3,8 procent færre som industritekniker. Det viser den seneste opgørelse fra Undervisningsministeriet.

-Den lærlingepakke, vi fik sidste år, betød, at vi undgik et katastrofalt fald i virksomhedernes muligheder for at ansætte lærlinge. Men det er naturligvis ikke tilfredsstillende, at tallene falder på de to metaluddannelser. Vores medlemsvirksomheder melder, at de simpelthen ikke kan få lærlinge nok på disse områder. Det understreger bare, at der fortsat er et stort arbejde at gøre, når det gælder om at få flere til at vælge denne type uddannelser, siger Tina Voldby, uddannelseschef i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Opgørelsen fra første halvår viser dog også positive tendenser: Antallet af uddannelsesaftaler er steget hos både skibsmontør- og entreprenør- og landbrugsmekaniker-uddannelserne med henholdsvis 12,2 og 22,8 procent.

Har din virksomhed tomme lærepladser, så vil redaktionen gerne høre om jeres udfordringer og arbejdet med at skaffe lærlinge til en opfølgende artikel.

Kontakt gerne Jan Kristensen på 21 60 69 29 eller jak@tekniq.dk