24. april 2020

Treco ansætter – corona giver nye opgaver

Corona-smitten rammer vidt forskelligt i dansk erhvervsliv. Metalvirksomheden Treco i Ålestrup syd for Aalborg er rent faktisk ramt af travlhed. Den jyske virksomhed har netop nu betydeligt mere travlt end for et år siden. Der ansættes derfor produktionsfolk, montører og konstruktører for at følge med de stigende ordreindgange.

Travlheden skyldes ekstra ordrer hos eksisterende kunder, men der er også kommet interessante udviklingsopgaver ind, som er opstået i forlængelse af den smittefare, som covid19 har betydet.

Et eksempel er udviklingen af mobile vaske til institutioner. Genåbningen af Danmark har betydet et nyt behov for at kunne tilbyde muligheden for at vaske hænder for eksempelvis skoleelever, børn i institutioner etc.

-Vi er for en kunde ved at udvikle en mobil løsning, der kan løse denne udfordring. Så på den måde skaber situationen i Danmark også ekstra opgaver for os, siger produktionsdirektør Nicolaj Bøjlund Andersen fra Treco.

Virksomheden har også fået en anden udviklingsopgave fra bilbranchen. Udlejningsfirmaer vil gerne begrænse deres tætte fysiske kontakt med kunderne, hvis det kan lade sig gøre. Mange kunder til billeje ankommer fra udlandet og skal have nøgler og adgang til bilen, men har ordnet reservation og betaling på forhånd.

-Her er vi ved at arbejde på en løsning, hvor kunde og udlejningsfirma kan undgå tæt fysisk kontakt ved en skranke. I stedet skal man kunne betjen sig selv ved at taste en kode og få nøglen udløst i en automat. Selvbetjeningsautomater kan derved holde kunderne ude af selve butikken, og den slags løsninger vil der nok blive øget interesse for på mange områder i fremtiden, siger Treco-direktøren.

Treco har netop nu 135 mand ansat. De arbejder i to skift for at sikre afstanden imellem de ansatte både under arbejdet og i pauserne. Ansatte kan vælge at arbejde enten aften eller nat, hvis det kan hjælpe på den private front med de udfordringer, som nedlukningen fortsat giver.

Der er intet overlap imellem de to skift, som er forskudt med en time. Rengøringsfolk går på og afspritter og rengør alle fælles berøringsflader på Treco inden næste hold ankommer: Håndtag, tastaturer, kraner, kaffemaskiner og meget andet.

-Det giver et tab, at de to skiftehold ikke overlapper og lige får videregivet oplysninger fra dagens arbejde. Men det er en pris, vi må tage. To skift er også en fordyring, men til gengæld har vi helt undgået smittede blandt vore 135 ansatte. Det er vigtigst, siger Nicolaj Bøjlund Andersen.

Samtidig har ledelsen understreget, at ingen må møde på job med nogen form for symptomer på sygdom. Det er ikke tilladt lige at tage to Panodiler og så møde ind på vagten. Her forventer virksomheden i stedet, at der kommer en sygemelding. Det har givet lidt mere fravær end tidligere, men den udgift bærer Treco for at sikre sig imod en smitte, der ellers i sidste ende kunne lægge dele af produktionen helt ned.

Halvdelen af funktionærerne på Treco arbejder i dag hjemme for at sikre imod smitte på jobbet. Nye samarbejdsformer er opstået, og den fordeling imellem hjemmearbejde og tilstedeværelse giver ikke tab i udvikling og produktion.

https://www.treco.dk/