08. marts 2021

TRECO bygger 25 meter lang lufthavnsscanner

Af: Jan Kristensen

TRECO i Aalestrup er med i en spændende produktudvikling af lufthavnsscannere, der skal gøre det nemmere at komme igennem security-tjekket i en lufthavn. Det sker i samarbejde med den danske virksomhed Exruptive, der har udviklet en sikkerhedsscanner, der skal gøre trafikken i lufthavne lettere.

Den ca. 25 meter lange linje sikkerhedsscanner vil gøre det nemt og sikkert for passagerer at tjekke håndbagage ind – for scanneren kan nemlig detektere kemikalier, organiske materialer, glas og metaller. Det betyder at man som passager ikke skal tage computer, shampoo, tandpasta og lignende op og have det til at flyde rundt i løse bakker i en scanner.
TRECO påbegyndte den dedikerede produktion af scanneren i Aalestrup i februar. Virksomheden forventer en produktionsperiode på ca. fem måneder.

-Produktionsprocessen kommer til at tage tid. Det gør den fordi vi starter med at producere hundredvis af små komponenter der efterhånden skal sættes sammen til det færdige produkt, siger TRECO’s key account manager, Henrik Bjerre Munk.

Når den første scanner er færdig, skal den fragtes til en international lufthavn hvor den skal testes. Samtidig forventer TRECO at begynde produktionen af den næste scanner og derved også et langt samarbejde med Exruptive.