11. oktober 2021

Udfordring: Hver fjerde ansat på vej imod pensionen

Af: Jan Kristensen

Foto: Jan Kristensen

Hver fjerde medarbejder hos KN Beholderfabrik er nu i 60’erne og på vej imod efterløn eller pension. Direktøren er gået i tænkeboks for at få fastholdt så mange som muligt i en tid med mangel på faglærte.

 

-Vi har 12-14 ansatte oppe i 60’erne ud af 45 ansatte. Det er jo en ret høj andel, som kan være på vej ud af arbejdsstyrken. Derfor vil jeg gøre meget for at fastholde disse erfarne folk. Det er næsten umuligt at skaffe andre faglærte i stedet for dem her på Sjælland.

Det siger direktør og medindehaver af KN Beholderfabrik, Kenneth Nielsen. Virksomheden ligger i Lille Skensved på Sjælland, og mange faglærte kører imod hovedstaden pga de højere lønninger i Københavnsområdet.

Undgå modregning

Hos KN Beholderfabrik er der allerede ældre, som har været hos chefen for at få lavet en eller anden form for seniorordning – eksempelvis en 4-dages uge.  Men Kenneth Nielsen vil gerne have et lidt større katalog af muligheder, som kan gøre det attraktivt at forblive tilknyttet arbejdspladsen med så stor en gruppe i 60’erne.

-Vi kan som virksomhed gøre noget for, at vi tilbyder noget interessant at arbejde videre med. Men det er også vigtigt, at seniorerne ikke bliver ramt økonomisk og straffet med modregninger af det offentlige. Så gider folk ikke blive, og så får vi et kæmpeproblem, vurderer Kenneth Nielsen.

Ansatte 63-årig

Planen er at indlede en snak med medarbejderne i god tid, inden efterløn eller pensions-datoen pludselig er aktuel. Samtaler 6-12 måneder før vil gøre det muligt for begge parter at overveje muligheder og løsninger på en god tilknytning til KN Beholderfabrik.

-Det vil blive mere og mere normalt, at folk arbejder med vidt forskellige timetal og antal dage i en uge. Det må vi tilpasse produktionen efter. Vi skal være glade for at kunne have folk på pladsen efterhånden, siger direktøren.

Selv er han ikke bange for at ansatte erfarne folk. Det seneste ansatte i produktionen er 63 år.