28. januar 2021

Ugentlig medarbejder-test har holdt smitten væk i Næstved

Af: Liv Almer

Foto: Jan Kristensen

 Hos Stål & Design i Næstved lader alle ansatte sig teste en gang om ugen. Ingen har hidtil været testet positive – produktionen har kørt og regnskabet for 2020 ser rigtig godt ud.

-Overordnet set er vores regnskabsår sidste år et af de bedste. Om det er på grund af Corona eller internt i firmaet, ved jeg ikke. Men da det blev meldt ud i marts måned, at det hele skulle lukkes ned, der gik vi da i et par måneder og snurrede rundt om os selv. Men så var det som om at folk havde fået set det hele an, og så var der fuld knald på igen, forklarer teknisk chef, Michael Knudsen.

Selvom Stål & Design også kunne mærke, at visse vareleveringer var en dag eller to forsinkede, har virksomheden ikke sendt en eneste medarbejder hjem grundet pandemien. Og det kan have haft en positiv effekt på årsregnskabet, mener Michael Knudsen.

-Vi har været fuldstændigt fri fra at sende medarbejdere hjem. Vi har ikke haft nogen, der har haft Corona. Hvis folk har været snottede eller syge, er de selvfølgelig blevet hjemme. Vi har også anbefalet vores ansatte at få en test en gang om ugen, og det gør folk. De gjorde det faktisk også i forvejen. Vi holder os ajour med de retningslinjer, der gør sig gældende. Vi prøver at gøre det, vi kan for at holde smitten nede, og klemmer ballerne sammen for at komme ud, til vi kommer på den anden side.

Ifølge Michael Knudsen har firmaet med 22-24 ansatte ikke skullet benytte sig af regeringens økonomiske hjælpepakker.

-Jeg tænker, at der er nogle der har mere brug for det end os. Vi har formået at få overskud i omsætningen på trods. Vi har været ovenud tilfredse situationen taget i betragtning.