25. maj 2021

Vækst-direktør træder ind i bestyrelsen

Af: Jan Kristensen

Foto: Lars Horn

Lars Vadsholt Jørgensen er nyt medlem af bestyrelsen i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Fodbold har spillet en stor rolle både i fritiden og i arbejdslivet for nordjyden. Værdier fra sporten er også i spil på direktørkontoret på TRECO, der er midt i en voldsom vækst i omsætning og mandskab. Det nye bestyrelsesmedlem har bl.a en lang karriere bag sig i topledelsen i fodboldklubben AAB.

 

En af de dage hos AAB, som Lars Vadsholt Jørgensen aldrig glemmer var en vinterdag i 2008 i et opgør i Champions League. Wayne Rooney var i front for Manchester United. Sir Alex Ferguson sad på trænerbænken – og bortset fra få hundrede nordjyske tilskuere i rød-hvide striber, så brølede resten af de 74.000 tilskuere på Old Trafford hjemmeholdet frem.

Men det øjeblik, hvor AAB’eren Jeppe Curt steg til vejrs og elegant dirigerer bolden i en bue over United-målmanden ind i nettet i fjerneste hjørne – det øjeblik glemmer TRECO-direktør Lars Vadsholt Jørgensen aldrig. Der blev ganske stille på stadion.

AAB var foran 1-2 på Old Trafford – og i sidste ende lykkedes nordjyderne sensationelt med at hente det ene point imod en af verdens største fodboldklubber.

AAB’s økonomidirektør hed dengang Lars Vadsholt Jørgensen. Og fodboldverdenen har sat sine spor både i erindringerne og i ledelsesstilen hos den administrerende direktør i TRECO – en af Nordjyllands hurtigst voksende virksomheder netop nu.

Træner og direktør

I over 10 år var nordjyden skiftevis økonomidirektør og direktørvikar i Nordjyllands stolthed AAB, der havde hyppige direktørskifte i perioden. AAB havde både fodbold, håndbold og ishockey på eliteplan i koncernen på dette tidspunkt.

-Selv havde jeg mit første job som fodboldtræner som 15-årig. Efterfølgende har jeg trænet mange af de hold, mine børn har spillet på. Og hvis der er rigtig mange afbud, så kan Klejtrup Boldklub stadig finde på at ringe efter mig til en plads i det bageste forsvar på serie 3. Det er der, hvor overblik og rutine tæller mere end hurtighed og lunger, lyder det lunt fra den nu 56-årige nordjyde.

Vadsholt glæder sig over, at det er mere regelret at være direktør i en voksende metalvirksomhed end i en uregerlig sportsorganisation med mange forskellige dagsordener og interesser. I 2019 overtog han sammen med kollegaen Nicolai Bøjlund direktionen i TRECO fra de tre stiftere og indehavere af virksomheden.

Vild vækst

Det var godt set af de tre indehavere at overlade ”trænerbænken” til to fra organisationen, der kendte hele virksomheden. TRECO er nu i en imponerende vækst på vej imod en omsætning på 400 millioner kroner – og samlet set en fordobling på to år. På fire måneder er der ansat 70 nye, så der i dag er omkring 200 ansatte i Aalestrup på 22.000 kvadratmeter produktionsareal.

En risiko ved så mange nye på holdet er, at en vigtige kultur kan gå tabt. Det ved CEO’en fra både sportens verden og erhvervslivet. Han kalder det ”en voldsom udfordring” for TRECO-ånden. Samtidig er direktøren kommet til den erkendelse, at det ikke længere er muligt at kunne fornavne på samtlige ansatte. Det stoppede ved de 100 …

Bokse til alt

TRECO er eksperter i bokse af metal til post, pakker, værdier, batterier og mange andre formål. Virksomheden er med fra udvikling og prototype til produktion i store serier. Nu er direktøren indstillet til bestyrelsen i sin egen arbejdsgiver- og interesseorganisation.

-Jeg kommer med erfaringerne ude fra virkeligheden ind i dette organisationsarbejde. Det er afgørende at påvirke arbejdet, så det skaber værdi ude i metalvirksomhederne. Det er en ny opgave for mig, men jeg tager mine erfaringer fra forskellige virksomheder med ind i arbejdet, siger Lars Vadsholt Jørgensen.

 

Faktaboks:

Lars Vadsholt Jørgensen

CEO i TRECO A/S, Aalestrup

56 år

Har bl.a. i 11 år været økonomidirektør i AAB

Nyt medlem af TEKNIQ Arbejdsgivernes bestyrelse fra maj 2021