04. december 2019

Washpower flytter til højttalerfabrik

Af: Jan Kristensen

Thy-virksomheden Washpower har købt et stort bygningskompleks i Glyngøre og flytter i 2020 produktionen med samlet ca 30 arbejdspladser til byen. Virksomheden laver robotstyrede vaskemaskiner til landbrug og industri. (Se video herunder)

– Vi har haft 3½ rigtig gode år i Gl. Bedsted og i Thy i det hele taget. Det er vores håb at alle vores medarbejdere vil fortsætte deres ansættelse i de nye rammer i Glyngøre trods køreturen. Sammen med dem vil vi se frem til at indrette ejendommen, som er fyldt med muligheder for at skabe de helt rigtige rammer for vores virksomhed fremadrettet. Det er vores håb og ønske at ejendommen igen skal fremstå som en betydende erhvervsejendom i området, siger adm. direktør Glenn Pedersen fra Washpower.

Washpower får i første omgang 17-18 produktionsarbejdspladser og 12-13 kontorarbejdspladser i huset. Virksomheden producerer blandt andet maskiner til rengøring af blandt andet svinestalde og kyllingehuse. Nye produktioner kommer løbende til. Senest er virksomheden gået ind på markedet for produktion af fiskepumper til dambrug.

– Vi får som udgangspunkt komponenter og dele leveret til vores produktion. Vi svejser, monterer og kvalitetskontrollerer så vore produkter, men vi skal ikke til at flytte tungt produktionsudstyr. Det er således ikke en stor og krævende flytning, vi er på vej ud i, siger Glenn Pedersen.

Washpower får hjemme i det, der lokalt kaldes JamoHuset, fordi det tidligere rummede en kendt højttalerfabrik. Virksomheden vil selv bruge en stor del af de 26.000 kvadratmeter, men tre andre eksisterende lejere bliver boende.  Overtagelsen sker 1. januar, men Washpower regner først med at flytte til 1. oktober 2020.

– Vi havde overvejet at bygge selv på en indkøbt grund. Men det blev for dyrt her i højkonjunkturen, siger direktøren til Skive Folkeblad.

Læs mere om Washpower her:

Video: Washpower