18. december 2019

Welcon vil producere i USA

Af: Jan Kristensen

Tårnproducenten Welcon i Give fortsætter sin udenlandske ekspansion. Virksomheden har den 17. december offentliggjort en foreløbig aftale om at bygge en fabrik sammen med den canadiske tårnproducent Marmen Inc. i det nordøstlige USA.

Med i aftalen er også Stiesdal Foundation, der arbejder på modeller for flydende fundamenter til offshore.

-Vi er meget begejstrede over denne aftale. Vi tror på, at det er den bedste kombination af ekspertise og talent til at dykke ned i det enorme marked, der ligger inden for det amerikanske marked for vind offshore, siger formanden for Marmen Inc., Patrick Pellerin.

Carsten Pedersen er formand for bestyrelsen i Welcon og ser også stort potentiale i et samarbejde.

-Dette partnerskab forener to erfarne firmaer i vindindustrien i et samarbejde, som vil indeholde alle nødvendige elementer til at designe, bygge og operere en topmoderne tårn og fundament fabrik med lean produktion og robotteknologi i produktionslinjerne, siger Carsten Pedersen i en pressemeddelelse på Welcons hjemmeside.

Tidligere i efteråret offentliggjorde Welcon et andet internationalt samarbejde med en producent på Taiwan for at kunne producere tættere på det store asiatiske marked. Dermed vil Welcon i fremtiden kunne dække tre meget store markeder med lokal produktion.

http://www.marmeninc.com