08. maj 2020

Welcon producerer for fuld kraft

Af: Jan Kristensen

Foto: Welcon

Med 500 ansatte og 100 indlejede folk har tårnproducenten Welcon i Give opretholdt produktionen til energiprojekter på verdensmarkedet på trods af restriktionerne efter corona-krisen.

-Vi har været meget begrænset ramt i værdikæden. Derfor har vi kunnet opretholde fuld produktion på trods af situationen. Der har været lidt udfordringer fra mindre leverandører, men det har været så små skvulp, at det kunne løses. Samtidig har kunderne aftaget ordrer som aftalt.

Det siger direktør og indehaver af Welcon i Give, Jens Pedersen. Han glæder sig også over, at der ikke har været et eneste konstateret tilfælde med corona-smitte blandt de 600, der arbejder på matriklen i Give. Her produceres der tårne til vindmøller, som primært placeres offshore.

Welcon har tilknyttet en betydelig gruppe af faglært polsk arbejdskraft i produktionen. De blev ramt af karantæneregler i hjemlandet Polen, hvis de tog på ferie hjemme efter 14 dages arbejde i Danmark. Derfor ændrede Welcon perioden til et månedsinterval for en del af denne medarbejdergruppe, så familieliv og arbejdsliv igen kunne hænge sammen.

Hos Welcon ser man ind i en ordrebog, der praktisk talt er fyldt op et helt år frem i tiden.

-I energisektoren er der ikke ringende alarmklokker, som i mange andre brancher. Umiddelbart er der således ikke noget, der tyder på, at denne sundhedskrise vil få den helt store indvirken på vores produktion i fremtiden. Det skal man selvfølgelig være påpasselig med at sige, men vi ser fremad, siger Jens Pedersen.

I en så international virksomhed som Welcon har møde-kulturen også taget et stort spring på de seneste to måneder. Skype og Teams er blevet hverdag og sparer transport-tid for den ene part.

-Men det betyder også et mere disciplineret møde, der bliver mere effektivt. Vi skal stadig etablere et godt forhold til vigtige kontaktpersoner via møder, hvor vi står ansigt til ansigt. Men har vi først denne gode forbindelse, så har vi de seneste to måneder lært, at det er en god måde at afvikle møder på, siger Jens Pedersen.

Welcon arbejder på at åbne produktion i både Taiwan og USA med samarbejdspartnere. Begge projekter er endnu i planlægningsfasen. Dette arbejde har ikke været berørt af krisen.